Sider

torsdag 12. desember 2013

Lag et pannebånd selv

I det siste har det dukket opp noen pannebånd som visstnok har blitt veldig populære. I hvert fall har jeg blitt fortalt det av ei god og snill venninne. 

Det var ToneM som satte meg på idèen først, og som viste meg ett som hun hadde laget. Hun er forøvrig medmoderator i gruppen min på facebook: Bittamis Design for strikkelystne.
 
For selv surrer jeg jo rundt i min egen verden og følger lite med på moter og sånt... Men nå har jeg strikket 3 pannebånd, og ett viste jeg fram i forrige innlegg. 

Vil du vite hvordan jeg gjorde det? Jeg har gjort bildene litt "gamle og antikke" slik at det ikke skal bli altfor lett for dere :)


Garnet jeg brukte var Viking Alpaca Sport, som er et deilig og mykt garn bestående av ull, alpakka og forsterkning. Egentlig et sokkegarn, men det ble veldig fint til pannebånd. Pinner nr 3,5. 

Jeg la opp 23 masker og strikket perlestrikk til pannebandet var langt nok (målte rundt mitt eget hode). Jeg strikket det ikke lengre enn at jeg måtte strekke litt i det for å få det rundt, fordi garnet/pannebåndet gjerne gir etter litt når det blir brukt. Sømmen bak er der jeg sydde pannebåndet sammen. Jeg er ingen ekspert på sammensying, men siden jeg skal ha en ring rundt der sømmen er, så brydde jeg meg ikke om akkurat det. 

Den lille saken jeg har lagt oppå pannebåndet er den lille ringen jeg skal ha rundt det på midten framme. Der la jeg opp 9 masker og strikket også der perlestrikk. Du kan også plukke opp 9 masker på tvers, midt over sømmen (omtrent der enden på ringen ligger på bildet), og så strikke perlestrikk derfra. Da slipper du å sy enden fast etterpå. 

Her er ringen strikket ferdig. Hvor lang du vil ha den, er en smakssak, men de skal visstnok være ganske så trange.

Her har jeg sydd fast ene enden av ringen, og er klar for å dra den rundt hele pannebåndet, og så sy andre enden fast der den første enden er sydd. 
Og det har jeg gjort nå. Og festet endene på den lille ringen. 
Her er framsiden av pannebåndet. Fint, ikke sant? Og enkelt :)

Her er lillesnuppa med pannebåndet på. Og Kiran i fanget, som vanlig :) Formen er bedre, og hun er nå på skolen.
Storesnuppa har laget adventskalender til meg i år, og dette var dagens gave. Jeg har gitt henne utsettelse på både rydding og støvsuging, for nå er det hennes tur til å ligge i forkjølelse. 

Her ser dere pannebåndet fra i går. Samme framgangsmåten, men her har jeg lagt opp 26 masker og strikket 1 rett, 1 vrang hele veien. På den ringen la jeg opp 6 masker.Og garnet jeg har brukt er Senjagarn fra Nille, holdt dobbelt. Pinner nr 4.

Dagens anbefaling: 
Ta en tur innom butikken/bloggen til Stephen West. Han har de kuleste sjalene jeg vet om, og jeg har strikket et par av dem. Han har mye annet kult også, bl.a mange, mange fine luer.

3 kommentarer:

 1. Supert, Bitta!
  Gjett om jeg henger meg på den anbefalingen! Stephen West er et unikum, danser og strikker, koreograf og designer - bedre blir det ikke!

  SvarSlett
 2. Åh, flashback! Er sånne moderne igjen altså? Tror ikke jeg har strikket pannebånd i perlestrikk siden 80-tallet, så da er det vel på tide å gjenoppfriske gamle kunster. ;)

  God helg!

  SvarSlett
 3. Så flott dette ble.takker for ide og ønsker god helg.

  SvarSlett